sarjakuvaseura logo500Mikä taho ylläpitää Sarjakuvakeskusta?

Keskuksen takana on Suomen sarjakuvaseura ry, alan keskusjärjestö, joka on perustettu vuonna 1971. Lisätietoa saa osoitteesta www.sarjakuvaseura.fi, voit myös liittyä jäseneksi ja tilata Sarjainfo-lehden. 

 

Voinko hakea työharjoittelupaikkaa koulun / työvoimatoimiston kautta?

Kyllä. Tarvitsemme harjoittelijoita aika ajoin erilaisiin rooleihin. Palkkaa emme valitettavasti voi maksaa, mutta tukia elämiseen voidaan järjestää TE-toimiston tai opiskelupaikan kautta. Harjoittelun tarkemmista puitteista voidaan aina sopia yksilöllisesti. Myös avoimia hakemuksia otetaan vastaan, kerro itsestäsi ja liitä mukaan mahdollisia näytteitä töistäsi! Arvostamme laajaa osaamista, eikä sarjakuvaharrastuneisuus ole pakollista. Hakemukset sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Mitä kautta saisin julkaistua omia sarjakuviani?

Helpointa on julkaista sarjakuvia internetissä, esimerkiksi sarjakuvablogit.com-sivustolla. Nykyään on myös entistä helpompaa ja halvempaa julkaista omakustanne, tarjouksia voi kysellä painotaloista. Meille voi tuoda tilimyyntiin omakustanneteoksia. Töitä voi tietysti tarjota myös suoraan erilaisille lehdille ja kustantajille. Sarjakuvakeskuksen kurssilla neuvotaan myös julkaisuun liittyvistä asioista.

Saako Sarjakuvakeskukselle tuoda koiran?

Kurssien ajaksi tai pidemmäksi aikaa ei. Muuten voi tuoda nopeasti käymään, jos paikalla ei ole allergisia.

 

piirtoilta 72

Onko paikalle esteetön pääsy (esim. kynnykset, portaat)?

Saavutettavuuteen kiinnitetään huomiota. Tarkemmat saavutettavuustiedot löytyvät täältä.

Saako kursseille osallistua, vaikka ei olisi aiemmin piirtänyt sarjakuvia?

Meillä on kursseja kaikentasoisille tekijöille ja aiempi sarjakuvaharrastuneisuus tai -tuntemus ei ole pakollista. Muutama kurssi on suunnattu edistyneille, suurin osa sopii myös aloittelijoille. Osa kursseista ja työpajoista keskittyy myös erilaisiin tekniikoihin, joita voi hyödyntää muussakin taiteellisessa toiminnassa.

Sopivatko kurssit myös ammattilaisille?

Kyllä. Kursseilla tarjoamamme opetus on suunnattu sekä harrastelijoille että ammattilaisille. Aikuisten kurssit on suunniteltu niin että ne sopivat myös kokeneille tekijöille, ellei toisin ole mainittu. Voit kysyä lisätietoa tietystä kurssista, jos jokin askarruttaa.

pyramidit col web450Löydänkö kauttanne sarjakuvaopettajan?

Kyllä, meillä on verkostossamme hyvin monipuolinen paletti kokeneita sarjakuvaopettajia, jotka voivat pitää non stop -pajoja, pidempiä tai lyhyempiä kurssikokonaisuuksia, luentoja ja esityksiä sekä räätälöityjä pajoja kouluille, työpaikoille, tapahtumiin jne. Verkostomme kattaa laajasti Suomen ja muitakin maita, joten opetusta voi saada myös muilla kuin suomen, ruotsin tai englannin kielellä. Sarjakuvan lisäksi kauttamme löytyy kouluttajia esim. animaatioon, journalismiin ja vaikka lyhytelokuvien tekoon.

Voinko tilata sarjakuvapajan tapahtumaani?

Räätälöityjä kursseja, työpajoja sekä muuta ohjelmaa (esim. livepiirtoa, haastatteluja, näyttelyitä ja luentoja) on mahdollista tilata kaikkialle Suomeen ja ulkomaillekin. Lisäksi Sarjakuvakeskuksella on hyvä suomalaisten sarjakuvaopettajien kontaktiverkosto. Jos haluat tilata sarjakuvaopetusta, niin ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Olen sarjakuva-ammattilainen. Voinko tarjota teille suunnittelemaani sarjakuva-aiheista kurssia?

Toki, voit lähestyä meitä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja kertoa ideastasi. Kerro myös itsestäsi. Olemme kiinnostuneita kaikenlaisista ideoista ja yhteistyöstä, ota yhteyttä!

Voinko tuoda lapseni kesä/hiihtolomakurssille jo aamuyhdeksältä?

Tämä on yleensä mahdollista. Paikalla on aikuisia ja esimerkiksi lukunurkkaus odottelijoille. Asiasta kannattaa sopia opettajan kanssa.

willerit-web

Minkä arvoisia omistamani sarjakuvalehdet ovat?

Keräilylehtien suhteen kannattaa ottaa yhteyttä divareihin ja esimerkiksi Kulkukatin poika -sarjakuvakauppaan Helsingissä. He osaavat parhaiten vastata hintatiedusteluihin.

Kuvitukset: Sinna Ahonen, Aino Sutinen
Valokuva: Ville Manninen