Galleria Sarjakuvakeskuksella elokuussa: Emmi Valve – Girl Gang Bang Bang: Ei kenenkään tyttöjä -näyttely

 ggbbkansi

EMMI VALVE – GIRL GANG BANG BANG: EI KENENKÄÄN TYTTÖJÄ 2.-24.8.2019

Girl Gang Bang Bang kertoo kolmen mimmin muodostamasta jengistä, The Bang Bangsista. Friida, Fanny ja Pixie asuvat hökkelissä kaupungin ulkopuolella. Viereisellä tontilla majaa pitää sirkus, jonka jäsenet muodostavat heidän lähimmän sosiaalisen piirinsä. Fannylla ja sirkuksen eläintenkesyttäjällä on Pluto-niminen lapsi, joka asuu pääasiassa the Bang Bangsien kanssa, mutta välillä myös isänsä ja tämän ärsyttävän täydellisen uuden puolison luona. 

The Bang Bangsit ovat holtittomia antisankareita, jotka perhehommien lisäksi dokailevat ja harrastavat epämääräisiä seksisuhteita. Toisaalta tarinoissa on syvempiä teemoja, kuten ystävyys, masennus ja lähimmäisenrakkaus. Girl Gang Bang Bangin mimmit reagoivat asioihin usein tyhmästi, naiivisti tai pikkumaisesti, mutta lopulta he päätyvät ainakin jotenkin moraalisesti tyydyttävään ratkaisuun. 

Emmi Valve (s. 1984) on porvoolainen sarjakuvantekijä, jonka edellinen albumi, omaelämäkerrallinen Armo (2017), sai ylistävän vastaanoton niin kriitikoilta kuin yleisöltäkin. Girl Gang Bang Bang syntyi vuosina 2016 -2018 vastapainoksi ajoittain raskaaksi käyneelle omaelämäkerrallisen sarjakuvan työstämiselle. Teoksessa julkaistut tarinat on alun perin julkaistu erilaisissa antologioissa, lehdissä ja zineissä Suomessa ja Euroopassa.

Näyttelyn avajaiset torstaina 8.8.klo 17-19, tervetuloa!

LINKKI: Emmin Valveen haastattelu löytyy Sarjakuvakeskuksen blogista.

emmi valve girl gang1