photo 2021 11 16 13 16 21

Sarjakuvakeskus suunnittelee ja toteuttaa kouluille, yhteisöille, organisaatioille ja yrityksille koulutuksia, kursseja ja työpajoja. Sarjakuvakurssi tai -työpaja voi sopia osaksi yrityksen henkilöstökoulutusta tai virkistyspäivän, tai sitä voi käyttää apuna organisaationkehittämisessä.

Sarjakuvakeskuksella on laaja verkosto sarjakuvataiteilijoita ja -opettajia. Löydämme varmasti oikean tekijän teidänkin tarpeisiinne.

Tässä Powerpoint-esityksessä avataan enemmän sitä, miten yritykset ja yhteisöt voivat sarjakuvaa hyödyntää (pdf)

Hintatasoamme kuvaa se, että veloitamme kahden tunnin työpajasta tai kurssista:

  • pieneltä yhteisöltä 350 €
  • kaupungilta tai kunnalta 450 € 
  • yritykseltä 750 €

Hintoihin lisätään arvolisävero.

Ota yhteyttä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

sarjakuvailmaisu-kuvitus

Sarjakuvapiirtäminen on matalan kynnyksen taidetta, sillä aloittamiseen tarvitaan vain vähän välineitä.

Olemme kehittäneet peruskurssitoimintaamme vuosien mittaan saadun kokemuksen perusteella, ja siihen kuuluu niin peruskursseja kuin kokeilevia lyhytkursseja eri tekniikoista. Sarjakuvailmaisun lisäksi opetamme myös kuvituksen, katutaiteen ja animaation perusteita.

Voimme järjestää kursseja sekä Sarjakuvakeskuksessa että organisaationne omissa tiloissa. Monilla opettajillamme on erityisosaamista eri tekniikoissa tai työskentelyssä eri kohderyhmien kanssa. Meillä on myös paljon kokemusta erilaisista erityisryhmistä, sillä olemme järjestäneet sarjakuvapajoja esimerkiksi vankien, muistisairaiden ja seniorien parissa.

Kurssien ja työpajojen sisältöä on aina mahdollista muokata ja kehittää asiakkaiden toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Sarjakuvatyöpaja

sarjakuvapaja aino webSarjakuvatyöpajassa käydään läpi sarjakuvan perusteita, sarjakuvaa ilmaisun muotona sekä tutustutaan tarinankerrontaan erilaisten harjoitusten kautta. Sisältöä sarjakuviin opitaan löytämään omasta elämästä, ajankohtaisista aiheista ja lähellä olevista mielenkiintoisista asioista.

Työpajassa tutustutaan ideointiin, hahmojen ideointiin, käsikirjoittamiseen, piirtämiseen ja nykysarjakuvan uusiin tuuliin. Aiempaa kokemusta sarjakuvasta tai muusta taiteen harrastamisesta ei tarvita.

Työpajan hyödyt osallistujille

  • sarjakuvaan ja nykysarjakuvaan tutustuminen
  • piirtämisen tekniikoihin tutustuminen
  • käsikirjoittamisen vinkit ja inspiraatiotekniikat
  • matalan kynnyksen lähestyminen sarjakuvaan
  • sarjakuvan käyttö omassa ilmaisussa

infosarjakuva ja livekuvitus

Voit kysyä meiltä myös sarjakuvan käytöstä viestinnässä. Meillä on kokemusta yhteistyöprojekteista esimerkiksi sarjakuvataiteilijoiden tuomisesta osaksi seminaarin ohjelmaa tai viestimään sarjakuvastripeillä.

sarjakuvakeskus tussit

Sarjakuvasuunnistusradat lapsille ja nuorille

Sarjakuvasuunnistus on 3–6 vaiheinen reitti, jonka jokainen rasti sisältää lyhyen sarjakuvatehtävän. Tehtävät soveltuvat joko yksin tai pienessä ryhmässä, kuten perheen tai kaverin kanssa toteutettaviksi.

Sarjakuvasuunnistuksen rastit sijoitetaan ulkotilaan. Tehtävät ovat muutaman minuutin mittaisia animoituja videoita, jotka avataan rasteille sijoitettujen QR-koodien avulla. Tehtävät voi toteuttaa paikan päällä tai kotona. Radat voidaan suunnitella paikkakohtaisesti tai niin, että samanlaisia ratoja sijoitetaan kaupungin eri alueille.

Olemme toteuttaneet suunnistusratoja Helsingissä ja Espoossa 2020–2021.

GLÖGI-COMICS

Glögi-Comics workshop in English

Kuvat: Sojla Järvenpää, Joonas Lehtimäki, Aino Sutinen