Tässä on tietoja Sarjakuvakeskuksen ja eri sarjakuvapisteiden saavutettavuudesta kursseja ja tapahtumia varten. Valitettavasti emme voi aina tarjota esteettömiä tiloja, mutta pyrimme ottamaan nämä asiat huomioon toiminnassamme. Ota yhteyttä, jos toivot enemmän tietoa tai haluat antaa palautetta: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Linkki lausumaan Suomen sarjakuvaseuran arvopohjasta.

Sarjakuvakeskus Herttoniemenrannassa

Laivalahden puistotie 7
00810 Helsinki

laivalahden puistotie7 google earth nuoli

ESTEETTÖMYYS

Pääsisäänkäynti Sarjakuvakeskukselle on Laivalahden puistotien puolella. Ulko-ovella on neljä 10 cm korkuista porrasta. Oviaukon leveys on 80 cm ja kynnyksen korkeus 3 cm. Kadun puolella ikkunoissa on toistaiseksi peilaavat teippaukset, joiden vuoksi tila näkyy huonosti ulkoa.

Esteettömämpi sisäänkäynti Sarjakuvakeskukselle sisäpihan puolella olevaa liuskaa pitkin. Ulko-ovella on 2 cm kynnys ja oviaukko on 84 cm leveä. Ulko-ovelta sisäänkäynti tuulikaappiin. Tuulikaapista pääsee rappukäytävään ovesta, jonka leveys 84cm. Rappukäytävästä Sarjakuvakeskukselle kulku ovesta, jolla on 2 cm kynnys, oviaukon leveys on 80 cm. Ovet eivät aukea itsestään.

Sarjakuvakeskuksella on tilava wc, jonka oviaukon leveys on 90cm. Vessanpöntön oikealla puolella on tukikaide ja vasemmalla puolella seinässä tukikahva.

ACCESSIBILITY

The main entrance to the Comics Center is on Laivalahden puistotie. The front door has four 10 cm high steps. The width of the door opening is 80 cm and the height of the threshold is 3 cm. On the street side, the windows have mirrored tapes for the time being, which makes the space poorly visible from the outside.

More accessible entrance to the Comic Strip Center along the strip on the courtyard side. The front door has a 2 cm threshold and the door opening is 84 cm wide. Entrance to the wind cabinet from the front door. From the wind cabinet, you can enter the stairwell from the door, which is 84 cm wide. The entrance from the stairwell to the Comic Strip Center is from a door with a 2 cm threshold, the width of the door opening is 80 cm.

The Comics Center has a spacious toilet with a door opening 90cm wide. There is a support railing on the right side of the toilet bowl and a support handle on the wall on the left side.

KINAPORIN PALVELUKESKUS, Sörnäinen

Esteettömyystaso on hyvä. Liikkumisesteisten kaksi autopaikkaa sijaitsevat pysäköintihallissa alle 10 m sisäänkäynnistä. Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee enintään 5 m pääsisäänkäynnistä. Pääsisäänkäynnin ovet aukeavat automaattisesti liiketunnistimella. Toimipisteessä on viisi kerrosta ja hissillä pääsee jokaiseen kerrokseen. Esteettömiä wc:itä on kolme. Ensimmäinen sijaitsee sisäänkäynnin kanssa samassa kerroksessa ja kaksi muuta kerroksissa 0 ja 1.

Reitti pääsisäänkäynnille

 • Liikkumisesteisten 2 autopaikkaa sijaitsee pysäköintihallissa alle 10 m sisäänkäynnistä. Pysäköintiruudun leveys on vähintään 3,6 m.
 • Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.
 • Kulkureitti sisäänkäynnille on opastettu, tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.
 • Kulkureitillä on yli 6 m pitkä luiska, jossa ei ole välitasannetta, jossa on käsijohteet toisella puolella.

Pääsisäänkäynti

 • Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.
 • Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi ja lasiovissa on kontrastimerkinnät. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi aukeaa automaattisesti liikkeentunnistimella.

Sisätilat

 • Toimipisteessä on viisi kerrosta.
 • Tilassa on hissi, jonka ovi aukeaa automaattisesti. Hissin kerrosnumerot ovat sormin tunnusteltavissa. Uloskäyntikerroksen painike erottuu muista.
 • Tilassa on pyörätuolinostin.
 • Sisätilojen ovet erottuvat selkeästi. Lasiovissa on kontrastimerkinnät.
 • Toimipisteessä on kiinteä induktiosilmukka kokoustilassa, luentosalissa, auditoriossa, juhlasalissa, liikuntasalissa sekä lisäksi siirrettävä induktiosilmukka.
 • Toimipisteessä on esteetön wc samassa kerroksessa kuin sisäänkäynti.
 • Toinen esteetön wc on kerroksessa 0.
 • Kolmas esteetön wc on kerroksessa 1.

Linkki paikan sivuille
Estettömyskartoitus

KÄÄNTÖPAIKKA (Arabian asukastalot)

Kääntöpaikalla ei ole liikkumisesteisten parkkipaikkaa, mutta kuvataidetilaan (Sotku) pääsee esteettä ison salin kautta. Pääovella ja Sotkun ovilla on luiskat. Liikumisesteisten wc löytyy kuvataidetilasta. Ovet eivät aukea itsestään. Tuulikaapissa on pieni kynnys. Myös opaskoirat ovat tervetulleita.

LEIKKIPUISTO ARABIA

Pääsisäänkäynnillä on alle 6 m pitkä luiska, jossa käsijohteet molemmin puolin. Pääsisäänkäynnin ovi ei aukea automaattisesti ja se on raskas tai muuten vaikeasti avattavissa. Sisäänkäynnin yhteydessä on yli 2 cm korkeita kynnyksiä ja tuulikaappi on ahdas. WC.stä puuttuvat tällä hetkellä tiedot.

Reitti pääsisäänkäynnille:

 • Kulkureitti sisäänkäynnille on tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu ja siinä on liikkumista ohjaavaa pintamateriaalia.
 • Kulkureitillä on alle 6 m pitkä luiska, jossa on käsijohteet molemmilla puolilla.

Pääsisäänkäynti

 • Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.
 • Sisäänkäynnin yhteydessä on alle 6 m pitkä luiska, jossa on käsijohteet molemmilla puolilla.
 • Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi on raskas tai muuten vaikeasti avattavissa.
 • Sisäänkäynnin yhteydessä on yli 2 cm korkeita kynnyksiä.
 • Tuulikaappi on ahdas.

Sisätilat

 • Toimipiste sijaitsee samassa kerroksessa kuin sisäänkäynti.
 • Sisätilojen ovet erottuvat selkeästi.

Linkki toimipistekuvaukseen.

KARATALO, Espoo

Karataloon pääsee pyörätuolilla mutta lähin liikkumisesteisten pysäköintipaikka (yksi paikka) sijaitsee 100 metrin päässä sisäänkäynnistä Karakallion ostoskeskuksen suuntaan.

Pääaulassa on yksi esteetön wc ja avustavat koirat ovat tervetulleita.

 • Karatalon pääsisäänkäynnistä pääsee pyörätuolilla.
 • Karataloa lähin invapysäköintipaikka (1 paikka) sijaitsee 100 m päässä Karatalon pääovesta Karakallion ostoskeskuksen suuntaan.
 • Karatalon pääaulassa on yksi esteetön wc.
 • Karatalon saliin mahtuu yläriville kaksi pyörätuolia. Salissa ei ole hissiä. Etukäteen sovitusti salin eturiviin on mahdollista järjestää useampi pyörätuolipaikka. Ilmoitathan mahdollisista pyörätuolipaikoista etukäteen.
 • Avustavat koirat ovat tervetulleita Karataloon.

Linkki paikan saavutettavuustietoihin.

ESPOON KULTTUURIKESKUS

Liikkumisesteisten kaksi autopaikkaa sijaitsevat alle 10 m päässä sisäänkäynnistä. Saattoliikenteelle on pysähtymispaikka sisäänkäynnin läheisyydessä, enintään 5 m päässä pääovista. Pääsisäänkäynnin ovet toimivat automaattisesti liiketunnistimella. Asiointipiste sijaitsee samassa kerroksessa kuin sisäänkäynti ja siellä on selkeät opasteet eri tiloihin. Asiointipisteessä sijaitsee esteetön wc.

Reitti pääsisäänkäynnille

Liikkumisesteisten 2 autopaikkaa sijaitsee ulkona alle 10 m sisäänkäynnistä. Pysäköintiruudun leveys on vähintään 3,6 m. Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti. Kulkureitti sisäänkäynnille on tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.

Pääsisäänkäynti

Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.

Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi aukeaa automaattisesti liikkeentunnistimella.

Sisätilat

Asiointipiste sijaitsee samassa kerroksessa kuin sisäänkäynti. Asiointipisteessä on opasteet eri tiloihin. Asiointipisteen ovet erottuvat selkeästi. Asiointipisteen odotustilassa on vuoronumerojärjestelmä ja istuimet. Asiointipisteessä on esteetön wc samassa kerroksessa kuin asiointipiste.

Linkki Espoon kulttuurikeskuksen sivuille.