uusi osoite Herttoniemenrannassa:

Laivalahden puistotie 7
00810 Helsinki

Toimiston puhelinnumero: 09 685 6100. Puhelut ma ja to klo 11–17.
Yleinen sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., yhteystiedot täällä.

sarjakuvakeskus 2022 panoraama web

Kuva: Aino Sutinen

SARJAKUVAkeskus

Sarjakuvakeskus on keväällä 2008 Helsinkiin perustettu sarjakuva-alan itsenäinen kulttuurikeskus, jonka taustalla toimii Suomen sarjakuvaseura ry. Sarjakuvakeskuksen tiloissa Herttoniemenrannassa järjestetään erilaisia työpajoja, tapahtumia ja kursseja aikuisille, nuorille ja lapsille. Opetusta tarjotaan aloittelijoista ammattilaistasolle asti. Opettajina toimivat sarjakuvataiteilijat ja taidekasvattajat.

Kursseja järjestetään myös verkossa. Lisäksi pidämme sarjakuvakursseja sarjakuvapisteissämme myös muualla pääkaupunkiseudulla, muun muassa Arabianrannassa, Vuosaaressa, Pihlajamäessä ja Karakalliossa. Tietoa kursseistamme täältä.

Toiminnassa ollaan aina avoimia uusille ideoille ja osa toiminnasta järjestetään vapaaehtoisvoimin.

Sarjakuvakeskuksella Herttoniemenrannassa sijaitsee myös Suomen sarjakuvaseuran toimisto.

laivalahden puistotie7 google earth nuoli

Suomen sarjakuvaseura ry

Suomen sarjakuvaseura on vuonna 1971 perustettu sarjakuva-alan keskusjärjestö. Perustamisestaan asti sarjakuvaseura on toiminut sarjakuvan tekijöiden, lukijoiden, keräilijöiden, kriitikoiden, kääntäjien ja tutkijoiden yhdistyksenä. Se toimii asiantuntijaorganisaationa ja tiedottaa sarjakuva-alan tapahtumista niin suurelle yleisölle kuin yhteiskunnan ja kulttuurin hallintokoneistoillekin.

Suomen sarjakuvaseuran järjestämä Helsingin sarjakuvafestivaalit sekä yhteistyö muiden koti- ja ulkomaisten sarjakuva-alan tapahtumien kanssa ovat toiminnan tärkeä osa. Teemme kansainvälistä yhteistyötä sarjakuva-alan eri toimijoiden kanssa myös osana muita hankkeitamme.

Sarjakuvaseura julkaisee myös Sarjainfo-lehteä, jonka jäsenet saavat kotiinsa. Jäsenet saavat myös kortin, jolla saa alennusta Sarjakuvakeskukselta ja yhteistyötahoilta.

Tilaa Suomen sarjakuvaseuran uutiskirje sähköpostiisi (n. kahdeksan kertaa vuodessa) täällä.

sarjakuvaseura.fi

Esteettömyys

Pääsisäänkäynti Sarjakuvakeskukselle on Laivalahden puistotien puolella. Ulko-ovella on neljä 10 cm korkuista porrasta. Oviaukon leveys on 80 cm ja kynnyksen korkeus 3 cm. Kadun puolella ikkunoissa on toistaiseksi peilaavat teippaukset, joiden vuoksi tila näkyy huonosti ulkoa.

Esteettömämpi sisäänkäynti Sarjakuvakeskukselle sisäpihan puolella olevaa liuskaa pitkin. Ulko-ovella on 2 cm kynnys ja oviaukko on 84 cm leveä. Ulko-ovelta sisäänkäynti tuulikaappiin. Tuulikaapista pääsee rappukäytävään ovesta, jonka leveys 84cm. Rappukäytävästä Sarjakuvakeskukselle kulku ovesta, jolla on 2 cm kynnys, oviaukon leveys on 80 cm.

Sarjakuvakeskuksella on tilava wc, jonka oviaukon leveys on 90cm. Vessanpöntön oikealla puolella on tukikaide ja vasemmalla puolella seinässä tukikahva.

accessibility

The main entrance to the Comics Center is on Laivalahden puistotie. The front door has four 10 cm high steps. The width of the door opening is 80 cm and the height of the threshold is 3 cm. On the street side, the windows have mirrored tapes for the time being, which makes the space poorly visible from the outside.

More accessible entrance to the Comic Strip Center along the strip on the courtyard side. The front door has a 2 cm threshold and the door opening is 84 cm wide. Entrance to the wind cabinet from the front door. From the wind cabinet, you can enter the stairwell from the door, which is 84 cm wide. The entrance from the stairwell to the Comic Strip Center is from a door with a 2 cm threshold, the width of the door opening is 80 cm.

The Comics Center has a spacious toilet with a door opening 90cm wide. There is a support railing on the right side of the toilet bowl and a support handle on the wall on the left side.

Sarjakuvakeskus Muki

Kuva: Henry Söderlund

TURVALLISEMMAN TILAN SÄÄNNÖT

Suomen sarjakuvaseura ry:n ja Sarjakuvakeskuksen tiloissa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Turvallisempaan tilaan ei kuulu syrjivä kielenkäyttö tai toiminta.

Toisten fyysisiä ja emotionaalisia rajoja kunnioitetaan ja kaikenlainen häirintä, myös verbaalinen, on kiellettyä. Seuran tiloista ja tapahtumista voidaan poistaa osallistujia asiattoman ja uhkaavan käytöksen perusteella.

Suomen sarjakuvaseura ry ja Sarjakuvakeskus pyrkivät kaikessa toiminnassaan syrjimättömyyteen ja edistämään taiteen saavutettavuutta, tasa-arvoa, moniäänisyyttä, yhteisöllisyyttä ja rasisminvastaisuutta.

Our Safer Space Policy

Finnish Comics Society and Comics Center are committed to following a safer space policy. Discriminatory language or actions are not welcome in this space.

Comics Center visitors are required to respect the physical and emotional boundaries of others and all forms of harassment, including verbal, are not permitted in this space. Persons who violate these policies and act threateningly can be removed from Comics Center spaces and events.

Finnish Comics Society and Comics Center strives to further inclusiveness, accessibility, equality, diversity, community and anti-racism in all their functions.

turvallisempi tila sarjakuvakeskus web

Kuva: Aino Sutinen