Sarjakuvakeskuksesta

 porthaninkatu galleria 360 tammikuu 2017 1000

PORTHANINKATU 9, 00530 HELSINKI (kallio)

 • Sarjakuvakeskuksen galleria ja opetustilat, Suomen sarjakuvaseuran toimisto ja Turun Sarjakuvakauppa

 • Avoinna ti–pe 15–19, la 11–16 . Huom. Turun Sarjakuvakauppa Helsinki lopettaa lauantaina 26.9., aukioloajat muuttuvat jatkossa ja tästä tiedotetaan.

 • Esteellisyystiedot täällä.

Henkilökunnan sähköpostit ovat muotoa Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Yleiset asiat: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Opetukseen liittyvät asiat: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Toimiston puhelinnumero: 09 685 6100

Sarjakuvakeskus on keväällä 2008 Helsinkiin perustettu sarjakuva-alan monitoimikeskus, jonka taustalla toimii Suomen sarjakuvaseura ry. Toiminnassa ollaan aina avoimia uusille ideoille.

Keskuksella järjestetään muun muassa kursseja aikuisille ja lapsille. Sarjakuvaopetusta on aloittelijoista ammattilaistasolle asti. Kursseja pidetään Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla omissa tiloissa ja yhteistyötahojen tiloissa.

Kursseja ja muita palveluita voi myös tilata muualle ja Sarjakuvakeskuksella on hyvä suomalaisten sarjakuvaopettajien kontaktiverkosto. Lisää kursseista täällä.

Sarjakuvakeskus toimii tapahtumapisteenä erilaisille tapahtumille. Galleria Sarjakuvakeskus  Kalliossa pitää näyttelyitä ja tilan voi vuokrata näyttelykäyttöön.  Lisää tiloista täällä.

Sarjakuvakeskus on itsenäinen kulttuurikeskus, joka sijaitsee tällä hetkellä kahdessa eri osoitteessa. Aiemmin se sijaitsi Kalliossa (2008–10) ja Arabiassa (2010–2016). Monimuotoiset projektit sekä keskuksella työskentelevän henkilökunnan asiantuntemus ja suhteet mahdollistavat myös paljon kansainvälistä toimintaa.

Suomen sarjakuvaseuran järjestämä Helsingin sarjakuvafestivaalit sekä yhteistyö muiden koti- ja ulkomaisten sarjakuva-alan tapahtumien kanssa ovat toiminnan tärkeä osa. Sarjakuvaseura julkaisee myös Sarjainfo-lehteä, jonka jäsenet saavat kotiinsa. Jäsenet saavat myös kortin, jolla saa alennusta Sarjakuvakeskukselta ja yhteistyötahoilta.

PALVELUITA YHTEISÖILLE, YRITYKSILLE JA YKSILÖILLE:

Normaalin viikkotoiminnan lisäksi teemme paljon muutakin. Esimerkkejä palveluista, joihin erikoistumme:

 • Kurssit ja työpajat eri kohderyhmille, sarjakuvaopettajien välittäminen
 • Puhujat ja asiantuntijat eri tilaisuuksiin
 • Eri tarkoituksiin räätälöidyt sarjakuvat, stripit, infosarjakuvat, luentokuvitukset, livepiirrokset, karikatyyrit jne.
 • Voit hakea kauttamme tekijää piirrosteemaisiin projekteihin
 • Rakennamme myös verkkosivuja.

Lisätietoa palveluista täällä!

Voit myös vuokrata tilojamme ja samalla halutessasi ostaa palveluita, kuten sarjakuvapajan kokoukseen, syntymäpäiville tai vaikka polttareille.

Olemme myös avoimia erilaisille yritys- ja yhteisöyhteistyömalleile ja voimme neuvotella myös esimerkiksi sponsorisopimuksista.

Suomen sarjakuvaseura ry

Suomen sarjakuvaseura on vuonna 1971 perustettu sarjakuva-alan keskusjärjestö. Perustamisestaan asti sarjakuvaseura on toiminut sarjakuvan tekijöiden, lukijoiden, keräilijöiden, kriitikoiden, kääntäjien ja tutkijoiden yhdistyksenä. Se toimii asiantuntijaorganisaationa ja tiedottaa sarjakuva-alan tapahtumista niin suurelle yleisölle kuin yhteiskunnan ja kulttuurin hallintokoneistoillekin.

sarjakuvaseura.fi


KALLIO, PORTHANINKATU 9, 00530 HELSINKI

 • Sarjakuvakeskuksen galleria ja opetustilat, Suomen sarjakuvaseuran toimisto ja Turun Sarjakuvakauppa
 • Avoinna ma-pe 15–19, la 11–16

SARJAKUVAPISTEET

 • Sarjakuvakursseja on Arabiassa, Vuosaaressa, Roihuvuoressa, Tapiolassa, Karakalliossa ja Sörnäisissä. Lisätietoa täältä. 

TuomasTiainen Sarjainfo 1 11 Citykanit WEB

SARJAKUVAKESKUS

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Henkilökunnan yhteystiedot täältä. 

Kuvitus: Tuomas Tiainen

SOSIAALINEN MEDIA

Sarjakuvakeskuksen Facebook
Comics Center Twitter
Sarjakuvakeskuksen YouTube 
Sarjakuvakeskuksen Instagram

Tilaa Sarjakuvakeskuksen uutiskirje sähköpostiisi (n. kuusi kertaa vuodessa) täyttämällä pieni kaavake täällä.

Valokuvat: Henry Söderlund