INFO

 porthaninkatu galleria 360 tammikuu 2017 1000

PORTHANINKATU 9, 00530 HELSINKI

Galleria Sarjakuvakeskus, opetustilat ja Suomen sarjakuvaseuran toimisto sijaitsevat Sarjakuvakeskuksella Helsingin Kalliossa.
Aukioloajat: ti–pe 12–18.
Toimiston puhelinnumero: 09 685 6100. Puhelut ma ja to klo 11–17.
Saavutettavuustiedot täällä. Tila on valitettavasti esteellinen.

Yleinen sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., yhteystiedot täällä ja henkilökunnan suorat yhteystiedot täältä.

sarjakuvakeskus ulkoa web2

Sarjakuvakeskus

Sarjakuvakeskus on keväällä 2008 Helsinkiin perustettu sarjakuva-alan itsenäinen kulttuurikeskus, jonka taustalla toimii Suomen sarjakuvaseura ry. Toiminnassa ollaan aina avoimia uusille ideoille.

Sarjakuvakeskuksella järjestetään muun muassa kursseja aikuisille, nuorille ja lapsille. Sarjakuvaopetusta tarjotaan aloittelijoista ammattilaistasolle asti. Kursseja järjestetään myös verkossa. Lisäksi pidämme sarjakuvakursseja sarjakuvapisteissämme myös muualla pääkaupunkiseudulla, muun muassa Arabianrannassa, Vuosaaressa, Tapiolassa ja Karakalliossa. Tietoa kursseistamme täältä.

Sarjakuvakeskus toimii tapahtumapisteenä erilaisille tapahtumille. Galleria Sarjakuvakeskus Kalliossa pitää näyttelyitä ja tilan voi vuokrata näyttelykäyttöön. Lisää tiloista täällä.

Suomen sarjakuvaseuran järjestämä Helsingin sarjakuvafestivaalit sekä yhteistyö muiden koti- ja ulkomaisten sarjakuva-alan tapahtumien kanssa ovat toiminnan tärkeä osa. Teemme kansainvälistä yhteistyötä sarjakuva-alan eri toimijoiden kanssa myös osana muita hankkeitamme.

Sarjakuvaseura julkaisee myös Sarjainfo-lehteä, jonka jäsenet saavat kotiinsa. Jäsenet saavat myös kortin, jolla saa alennusta Sarjakuvakeskukselta ja yhteistyötahoilta.

Sarjakuvakeskus sijaitsee tällä hetkellä kahdessa eri osoitteessa. Aiemmin se sijaitsi Kalliossa (2008–10) ja Arabiassa (2010–2016). Galleria Sarjakuvakeskus, opetustilat ja Suomen sarjakuvaseuran toimisto sijaitsevat Sarjakuvakeskuksella (Porthaninkatu 9) Helsingin Kalliossa.

PALVELUITA YHTEISÖILLE, YRITYKSILLE JA YKSILÖILLE

Kursseja ja muita palveluita voi myös tilata Sarjakuvakeskuksen kautta. Sarjakuvakeskuksen toiminnassa on mukana on laaja verkosto sarjakuva-alan opettajia ja ammattilaisia. Esimerkkejä palveluista, joihin erikoistumme:

  • Kurssit ja työpajat eri kohderyhmille, sarjakuvaopettajien välittäminen
  • Puhujat ja asiantuntijat eri tilaisuuksiin
  • Mahdollisesti eri tarkoituksiin räätälöidyt sarjakuvat, stripit, infosarjakuvat, luentokuvitukset, livepiirrokset, karikatyyrit jne. Nämä voivat myös olla osana tilattua tapahtumaa.
  • Jos haluat kuitenkin yhteyden esimerkiksi sarjakuvantekijään tai etsit yleisesti piirtäjää työllesi, suosittelemme esimerkiksi Kvaak.fi-yhteisöä tai Kuvittajat ry:n portfoliopalvelua. 

Voit myös vuokrata tilojamme ja samalla halutessasi tilata tarpeisiisi sopivan työpajan esimerkiksi koulutukseen, kokoukseen, syntymäpäiville tai vaikka polttareille. Lisätietoa palveluista täällä!

Olemme myös avoimia erilaisille yritys- ja yhteisöyhteistyömalleille ja voimme neuvotella sponsorisopimuksista.

Suomen sarjakuvaseura ry

Suomen sarjakuvaseura on vuonna 1971 perustettu sarjakuva-alan keskusjärjestö. Perustamisestaan asti sarjakuvaseura on toiminut sarjakuvan tekijöiden, lukijoiden, keräilijöiden, kriitikoiden, kääntäjien ja tutkijoiden yhdistyksenä. Se toimii asiantuntijaorganisaationa ja tiedottaa sarjakuva-alan tapahtumista niin suurelle yleisölle kuin yhteiskunnan ja kulttuurin hallintokoneistoillekin.

Tilaa Suomen sarjakuvaseuran uutiskirje sähköpostiisi (n. kuusi kertaa vuodessa) täällä.

sarjakuvaseura.fi

Valokuvat: Henry Söderlund 

turvallisempi tila sarjakuvakeskus web