Sarjakuvakeskus palveluksessasi

Sarjakuvakeskus tarjoaa erilaisia palveluita kurssien ja työpajojen, tapahtumatuotannon, graafisten palveluiden, julkaisujen sekä verkkopalveluiden tuotannon saralta. Meillä on hyvä verkosto sarjakuvapiirtäjiä, -opettajia ja -asiantuntijoita. Uskomme sarjakuvan voimaan itseilmaisun välineenä ja tiedonvälityksessä.

Kurssit ja työpajat

Sarjakuvaopetus on alusta asti ollut yksi Sarjakuvakeskuksen tärkeimmistä osa-alueista. Sarjakuvapiirtäminen on matalan kynnyksen taidetoimintaa, sillä aloittamiseen tarvitaan vain vähän välineitä. 

sarjakuvailmaisu-kuvitus

Peruskurssitoimintaa on kehitetty vuosien mittaan saadun kokemuksen perusteella ja palettiin kuuluu niin pitkäjänteiseen työskentelyyn pohjautuvia peruskursseja kuin kokeilevia lyhytkursseja eri tekniikoista. Sarjakuvailmaisun lisäksi opetetaan mm. kuvituksen, katutaiteen ja animaation perusteita.

senioritSarjakuvakeskus järjestää tilauskursseja paikan päällä ja muualla. Meillä on laaja sarjakuvaopettajien verkosto ja monilla opettajilla on erityisosaamista eri tekniikoissa tai eri kohderyhmien kanssa työskentelyssä. Meillä on paljon kokemusta erilaisten erityisryhmien kanssa tehtävästä työstä ja olemme järjestäneet sarjakuvapajoja esimerkiksi vankien, muistisairaiden sekä seniorien parissa. Sarjakuvalla voi esimerkiksi kertoa tarinoita omasta elämästä.

Kurssien ja työpajojen sisältö on kehitettävissä ja muokattavissa asiakkaiden ja yhteistyötahojen tarpeita vastaaviksi. Yhteisöt, yritykset ja yksityiset voivat tilata pajoja esimerkiksi kouluihin, kokouksiin, festivaaleille, syntymäpäiville, polttareille ja muihin erilaisiin tapahtumiin. Koululaisryhmät voivat tulla tutustumaan Sarjakuvakeskukselle ja piirtää samalla sarjakuvaa työpajassa.

Sarjakuva sopii esimerkiksi yritysten ja järjestöjen sisäisen ideointipäivän tai viestinnän pohjaksi. Sarjakuvapajan voi yhdistää esimerkikisi kokouksen yhteyteen tai voi tilata pidemmän räätälöidyn opetuskokonaisuuden.

Tilattavat kurssit -osiossa on esimerkkejä kurssitarjonnasta, mutta kokonaisuuksista ja teemoista voidaan sopia tilanteen mukaan.

Kuva: Sarjakuvapaja senioreille Kinaporin palvelukeskuksessa Helsingissä, osana Osaattori-hanketta.

Tilaustyöt ja sarjakuva kommunikaation välineenä

Sarjakuvakeskus tarjoaa taiteellista ja graafista osaamista ja on erikoistunut ideoimaan ja tuottamaan sarjakuvapohjaista kommunikaatiota ja kuvituksia erilaisiin tarpeisiin.

Löydämme verkostostamme osaavia tekijöitä erilaisiin hankkeisiin. Teemme esimerkiksi infosarjakuvaa, strippejä ja livepiirroksia eri julkaisujen, projektien ja tapahtumien tueksi. Voimme ideoida yhdessä erilaisille projekteille sarjakuvateemaista kuvitusta. Teemme myös julkaisuja, joissa on mukana sarjakuvaelementti.

Kauttamme löydät lisäksi sarjakuvan asiantuntijoita, kirjoittajia, puhujia ja luennoitsijoita eri tilaisuuksiin. Löydämme tekijöitä myös esimerkiksi karikatyyreille ja muille tilaustöille, niin yhteisöjen käyttöön kuin yksityisillekin.

jr-k 3 peterpan Broda - Jakomaesta kuuhun ja muita tarinoita -kirjan kansi aino sutinen sarjakuvakeskus livepiirros 

Kuvat: 1) Ryhmä sarjakuvataiteilijoita toteutti kirjallisuusaiheisia strippejä pääkaupunkiseudun kirjastojen Helmet.fi-verkkosivuille.
2) Jakomäen nuoret tekivät Broda: Jakomäestä kuuhun ja muita tarinoita -kirjaan paikallisympäristöön liittyviä tarinoita sarjakuvapajoissa, yhteistyössä Puu ja savi kaupungissa -hankkeen kanssa.
3) Paikan päällä tehtävillä livepiirroksilla voi tuottaa hauskoja muistiinpanoja esim. seminaareista. Livepiirrosta Opetusviraston tilaisuudesta.

Verkkopalveluiden tuotanto

Sarjakuvakeskus tarjoaa myös Joomla!- ja WordPress-ohjelmilla luotuja verkkopalveluita. Verkkopalveluiden osana voidaan käyttää sarjakuvamaisia elementtejä ja kuvitusta.

Esimerkkejä: hyvinvoinninpalveluopas.fivantaanhyvis.fi

Tapahtumatuotanto, Pop-up Sarjakuvakeskus ja näyttelyt

Sarjakuvakeskus tuottaa paljon tapahtumia kotimaassa ja kansainvälisesti. Helsingin sarjakuvafestivaalit on perinteisesti suurin vuosittainen säännöllinen tapahtuma, jota Suomen sarjakuvaseura on järjestänyt jo vuodesta 1979.

384364 236081749790733 1744794103 n

Kuva: Pop-up Koomiksikeskus toi sarjakuvatapahtumia Tallinnaan.

Erilaisia produktioita tuotetaan pienistä työpajapäivistä monitahoisiin pidempiin pop-up-tapahtumiin. Pop-up Sarjakuvakeskus on tapahtumakokonaisuus joka tuo Sarjakuvakeskuksen toimintaa, kuten opetusta, kirjamyyntiä, näyttelyitä ym. eri tapahtumien yhteyteen ja eri lokaatioihin kotimaassa ja ulkomailla.

 

Tuotamme paljon sarjakuvateemaisia näyttelyitä, joissa voi olla esillä originaalitaidetta, erilaisia printtiratkaisuja ja monitaiteellisia kokonaisuuksia. Toteuttamiamme valmiita näyttelyitä voi tilata esille muualle. Myös oma galleriatilamme on vuokrattavissa mahdollisuuksien mukaan.

Ota yhteyttä!

galleria sarjakuvakeskus web600

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Henkilökunnan tarkemmat yhteystiedot täällä.

Olemme myös avoimia erilaisille yritys- ja yhteisöyhteistyömalleille ja voimme neuvotella myös esimerkiksi sponsorisopimuksista.

Kuvat ja kuvitukset järjestyksessä: Joonas Lehtimäki, Matleena Kantola, Joonas Rinta-Kanto, Aino Sutinen, Sven Tupits / Suomen Viron-instituutti, Aliisa Peltoniemi