Suomen sarjakuvaseura Helsingin Kirjamessuilla 25.–28.10.2018

Tervetuloa tutustumaan Suomen sarjakuvaseuran ja Sarjakuvakeskuksen toimintaan Helsingin Kirjamessuilla! Osastollamme on tarjolla yleisölle avoimia sarjakuvapajoja lapsille ja aikuisille, sarjakuvantekijöiden livepiirrosesityksiä ja puheohjelmaa, sekä tietoa seuran toiminnasta pääkaupunkiseudulla ja ympäri Suomea. Messuosastolla nähdään myös näyttely sarjakuvaseuran julkaisemaan Loota-lastensarjakuvaan liittyen. Esittelemme myös monipuolista kotimaista pienlehtiskeneä eri sarjakuvakollektiivien voimin. Osastollamme on mukana Turun Sarjakuvakauppa, joka esittelee tämän vuoden kotimaisia ja käännettyjä sarjakuvauutuuksia.

Messujen kunniaksi sarjakuvaseuralla on tapahtuman aikaan liittymiskampanja uusille jäsenille! Tarjoamme nyt messuilla kuluvan vuoden jäseniksi liittyville kampanjalahjaksi 3 viimeisintä Sarjainfo-lehteä sekä 5 vapaavalintaista sarjakuva-albumia seuramme julkaisusarjasta.

Tervetuloa osastollemme piirtämään, tutustumaan uusiin sarjakuviin tai liittymään seuramme jäseneksi!

Osaston tiedot

Suomen sarjakuvaseura ry
Osasto 6g2

Ohjelma

Ohjelma julkaistaan lokakuun alussa.

Loota

Loota-näyttely Seuran messuosastolla

Loota-sarjakuvan päähenkilö Matias on rakentelija ja keksijä. Eräänä päivänä hän löytää kotiin pyöräillessään portinpielestä tyhjän pahvilaatikon ja ottaa sen mukaansa rakentamisleikkejä varten. Yllättäen laatikko paljastuu kuitenkin Loota-nimiseksi velhon apulaiseksi. Puhuva Loota sisältää rajattomasti työkaluja ja sillä on erikoinen vaikutus aikuisiin. Matias pääsee Lootan mukana nokkeluutta ja rohkeutta vaativiin seikkailuihin.

Loota (saks. Kiste) on syntynyt käsikirjoittaja Patrick Wirbeleitin ja Uwe Heidschötterin yhteistyönä. Sarjan keskeisiä aiheita ovat askartelu ja rakentaminen sekä ennen kaikkea ystävyys. Suomen sarjakuvaseura julkaisi sarjan ensimmäisen osan suomeksi syyskuussa 2018 Saana Kauralan kääntämänä.

Seuran messuosaston näyttelyssä on esillä sivuja Loota-kirjasta suomeksi käännettynä.

HAE MUKAAN HELSINGIN KIRJAMESSUILLE!

Suomen sarjakuvaseura ry tarjoaa ilmaisia myyntipöytiä kollektiiveille, pienkustantajille ja zinetekijöille sekä mahdollisuuden esitellä julkaisujaan ja toimintaansa Helsingin Kirjamessuilla 25.–28.10. Lisätietoa hausta löydät täältä!