Minisarjiksia ja ystävyyttä Nordicomics Youth! -leirillä

Elokuun ensimmäinen arkiviikko alkoi heti maanantaina vilkkaasti, kun Nordicomics Youth! -nuortenleiri käynnistyi Sarjakuvakeskuksen tiloissa. Kyseessä on kaksiosainen 18-29-vuotiaille suunnattu sarjakuvaleiri, jonka ensimmäinen osa järjestettiin nyt Helsingissä ja jatkoa on luvassa marraskuussa Tallinnassa. Helsingissä järjestetyn osion aikana nuoret työstivät oman ideansa pohjalta noin kymmensivuista sarjakuvaa sekä kävivät läpi sarjakuvan teon perusteita Petri Koikkalaisen ja Joonas Sildren ohjaamina.

ekapaiva
 
Leirin 11 osallistujaa tulivat Suomesta, Virosta ja Ruotsista. Vaikka taustatarinoita ja kokemuspohjia oli yhtä monta kuin osallistujiakin, vallitsi leirillä kannustava ryhmähenki sekä hyväntuulinen ilmapiiri alusta alkaen. Työprosessia edesauttoi se, että oli mahdollista saada välitöntä palautetta ohjaajilta ja muilta leiriläisiltä.
 
leirilaiset
 
Päivissä oli omat teemansa aina sommittelusta tarinankerrontaan ja kymmensivuisen sarjakuvanteon ohella leiriläiset tekivät erilaisia hauskoja piirtotehtäviä. Tällaisia olivat esimerkiksi kuullun perusteella piirtäminen, toisten leiriläisten luonnostelu, minisarjikset ja tikku-ukkojen tuunaus. Myös iloisena kupliva puheensorina ja huumori kuuluivat olennaisina jokaiseen leiripäivään.
 
HannahHarkes
 
Viikon loppupuolella työskentely oman sarjakuvan parissa oli entistä hektisempää. Vaikka tavoitteena olikin saada kymmensivuinen sarjakuva valmiiksi, sai jokainen työskennellä omaan tahtiinsa rauhassa, ilman hätiköintiä. Oli mahtavaa seurata, kuinka intensiivisesti leiriläiset keskittyivät ja luonnostelmista alkoi muodostua valmiita sivuja. 
 
LeeneKunnap
InaRosberg
AnnikaPepita
 
Kannattaa seurata Youth-blogin tapahtumia, sillä leiri jatkuu tuonnempana Tallinnassa ja blogia päivitetään sillä välin osallistujien töillä ja kuulumisilla. Tällä hetkellä erityisesti Helsingin viikon tapahtumia ja leiriläisten töitä on nähtävillä osoitteessa: youth.sarjakuvablogit.com
Leiriä ovat tukeneet Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Svenska Kulturfonden.
 
Teksti ja kuvat: Johanna Hakanen