Sarjakuvaseura Leipzigin kirjamessuilla 15.–18.3.2012

FCA2012 kannet

Suomalainen sarjakuva oli läsnä Leipzigissä monella tavalla. Kirjamessuilla juhlitiin Suomen sarjakuvaseuran ja Huuda Huudan Finnish Comics Annual 2012:n julkaisua omassa iltatapahtumassaan paikallisessa kulttuurikeskus Moritzbasteissa. FCA-antologiasarja toimii kansainvälisenä näyteikkunana laadukkaaseen suomalaiseen sarjakuvaan ja sen avulla pyritään luomaan tekijöille uusia julkaisukanavia ulkomailla.

comicscomments

Sarjakuvaseura toteutti myös yhteistyössä messujen ja FILIn kanssa Comics&Comments -näyttelyn, jossa oli suomalaisten, unkarilaisten ja virolaisten sarjakuvantekijöiden töitä. Messualueella esillä olleet 1 x 5 metrin kokoiset työt kommentoivat rasismia ja eriarvoisuutta. Suomesta näyttelyssä mukana olivat Mari Ahokoivu, Kaisa Leka, Tommi Musturi ja Ville Tietäväinen, joista Ahokoivu oli paikan päällä.

Messuvieraina olivat myös sarjakuvantekijät Ville Ranta ja Petteri Tikkanen, Sarjakuvakeskuksen toiminnanjohtaja Kalle Hakkola sekä FCA 2012:n toimittanut sarjakuvaneuvos Reija Sann. Leipzigin messut toimivat sarjakuvan osalta lähtölaukauksena Frankfurt 2014 -projektille.